Výrazná a jedinečná odrůda, o kterou svět projevil velký zájem. Pozemky vinné révy se nacházejí v regionech z Krini a Dafnes v hornaté Aigialeia na strmých, severně orientovaných svazích. Sběr hroznů se provádí ručně pomocí malých přepravek. Po vytřídění suroviny a lehkém rozdrcení hroznů, volně vytékající šťáva projde statickým debourbagem a pomalým kvašením při nízkých teplotách (12-15°C) až do konce října. Po dokončení fermentace víno zraje sur lie v nerezové nádrži s batonnáží cca 4 měsíce. Ve všech fázích procesu výroby vína, od okamžiku přijetí hroznů až po lahvování, se využívá přirozené gravitační proudění. Aroma pomerančových květů, plné tělo s ostrým závěrem a jedinečnou mineralitu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rouvalis
Nadmořská výška, skalnaté výběžky, malé výběrové vinice, terasy s výhledem na Korintský záliv, společně tvoří ideální místo pro horské „hrdinské vinařství“, v jedné z nejzajímavějších vinařských oblastí na světě, Aigialeia. Modelové gravitační vinařství Rouvalis funguje v srdci Aigialeia od roku 1990 a vytváří vína s temperamentem, který vyjadřuje výrazný a jedinečný terroir. V roce 1990 Angelos Rouvalis s využitím svahů hornaté Aigialeia vytvořil modelové gravitační vinařství speciálně navržené pro výrobu jakostních terroirových vín. Sklon terénu zde dává procesu výroby vína přirozený, neuspěchaný a klidný tok
Rouvalis
Řecká vína vinařství Rouvalis
Nadmořská výška, skalnaté výběžky, malé výběrové vinice, terasy s výhledem na Korintský záliv, společně tvoří ideální místo pro horské „hrdinské vinařství“, v jedné z nejzajímavějších vinařských oblastí na světě, Aigialeia. Modelové gravitační vinařství Rouvalis funguje v srdci Aigialeia od roku 1990 a vytváří vína s temperamentem, který vyjadřuje výrazný a jedinečný terroir. V roce 1990 Angelos Rouvalis s využitím svahů hornaté Aigialeia vytvořil modelové gravitační vinařství speciálně navržené pro výrobu jakostních terroirových vín. Sklon terénu zde dává procesu výroby vína přirozený, neuspěchaný a klidný tok