Víno má zářivě světlou žlutou barvu. Voní po exotickém ovoci spojeným s jemným dotekem květinové esence. Silné na patře s pevnou texturou a harmonickou souhrou kyselosti a ovoce. Aromatický Muscat of Alexandria je smíchán s mezinárodním hroznem Chardonnay, aby vzniklo kulaté, elegantní, všestranné víno se sametově krémovou texturou.
Detailní popis produktu
Popis produktu není dostupný
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
Alkohol: | 12.0% |
Barva: | Bílé |
Cukr: | Suché |
Druh: | Tiché |
Klasifikace: | Ismarikos PGI |
Oblast: | Thrakia |
Odrůda: | Muškát alexandrijský, Chardonnay |
Země: | Řecko |
Ročník: | 2022 |
Objem: | 0,75l |
Složení: | Obsahuje siřičitany |
Víno: | Bílé |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
MARONIA VINEYARD
Bylo to v roce 1994, kdy rodina Tsantali začala pracovat na vinici v Maronii; je považována za poslední objev Evangelose Tsantalise, který zemřel o dva roky později. Vinařství v regionu i přes dlouhou historii sahající až do starověku bylo téměř opuštěno především kvůli migraci místních obyvatel buď do velkých měst Řecka nebo do zahraničí. Díky snaze rodiny Tsantali o omlazení regionu s podporou místních pěstitelů révy bylo v roce 1997 uznáno označení „chráněné zeměpisné označení Ismaros“.
MARONIA VINEYARD
Bylo to v roce 1994, kdy rodina Tsantali začala pracovat na vinici v Maronii; je považována za poslední objev Evangelose Tsantalise, který zemřel o dva roky později. Vinařství v regionu i přes dlouhou historii sahající až do starověku bylo téměř opuštěno především kvůli migraci místních obyvatel buď do velkých měst Řecka nebo do zahraničí. Díky snaze rodiny Tsantali o omlazení regionu s podporou místních pěstitelů révy bylo v roce 1997 uznáno označení „chráněné zeměpisné označení Ismaros“.
Vinici lze popsat jako „terasu s výhledem na Egejské moře“, díky mimořádné poloze amfiteátru s horou Ismaros a mírnými kopci v zadní části. V letním období severozápadní vítr známý jako "Samothrakiotis" zabraňuje extrémnímu nárůstu teplot a přispívá k mikroklimatu ideální pro zrání hroznů a následnou koncentraci ovoce (kyselost, barva, vůně, zbytkové cukry atd.). V zimě funguje Mount Ismaros jako štít proti severním studeným větrům.